29.01.2020

  • От Регионалната колегия на ветеринарите в Стара Загора смятат, че грешни решения на земеделското министерство и Агенцията по храните са спомогнали за кризата с африканската чума по свинете.

  • Още миналата година от Ветеринарния съюз са предложили на институциите бърза регистрация на всички домашни прасета с облекчена процедура, но са им отказали.

  • От Агенцията по храните изискват обаче мерки за биосигурност, номер на обекта, комисия, която да го приеме, купуване на прасе само с ушна марка и това отблъсна хората от процедурата, заяви още д-р Алчев.

  • Като положителен пример доктор Алчев изтъкна желанието на министър Танева да се допитва до академичната общност и ветеринарните лекари и определи мерките сега срещу епидемията като адекватни.

14/08/19 16:40

КЛЮЧОВИ ДУМИ

Ветеринарите от Стара Загора: Грешни решения на МЗХГ и БАБХ спомогнаха за кризата с африканската чума по свинете

От Регионалната колегия на ветеринарите в Стара Загора смятат, че грешни решения на земеделското министерство и Агенцията по храните са спомогнали за кризата с африканската чума по свинете. Още миналата година от Ветеринарния съюз са предложили на институциите бърза регистрация...

BNR BG ·

Ветеринарите от Стара Загора: Грешни решения на МЗХГ и БАБХ спомогнаха за кризата с африканската чума по свинете

BNR BG

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook