31.03.2020

  • Критични са, а и ще бъдат, последствията за много сектори на социалния и икономическия живот у нас, включително и културния такъв.

  • Още преди две седмици Европейският съюз предложи „Финансова инициатива в отговор на коронавируса“, която достига 35 милиарда евро, от които 8 ще бъдат в подкрепа на малките и средни предприятия.

  • В културния сектор на България работят хиляди хора, които без осъществяване на планираните събития (фестивали, концерти, представления, и прочие) остават практически без работа и доходи.

  • Като паралелна и последваща стъпка на Българска фестивална асоциация в рамките на тази безпрецедентна ситуация беше разработване на проучване за загубите, нанесени от пандемията с коронавирус, наложените временни ограничителни мерки и очакваните икономически последствия.

26/03/20 12:26

Българска фестивална асоциация: Кризата днес е възможност да покажем, че можем да действаме заедно

Позицията на Българска фестивална асоциация във връзка с обявяването на пандемията с коронавирус, наложените временни ограничителни мерки и очакваните икономически последствия за културния сектор Безспорно безпрецедентна и извънредна е ситуацията, пред която пандемията...

Kafene ·

Българска фестивална асоциация: Кризата днес е възможност да покажем, че можем да действаме заедно

Kafene

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook