22.07.2019

С ЕДИН ПОГЛЕД

  • Европейската комисия съобщи, че на осем места в ЕС ще бъдат създадени центрове за суперкомпютри - София, Барселона (Испания), Болоня (Италия), Каяни (Финландия), Миню (Португалия), Острава (Чехия), Бисен (Люксембург) и Марибор (Словения).

  • Това съобщи еврокомисарят по цифровата икономика и общество Мария Габриел на заседанието на Съвета на министрите по телекомуникации в Люксембург, съобщава Нова телевизия, като се позовава на представителството на ЕК в България.

  • Днес България прави решителна крачка напред като страна с потенциал за регионален лидер в областта на суперкомпютрите, заяви Габриел и благодари на българския премиер Бойко Борисов.

  • Заедно със средствата от ЕС общият бюджет за тези дейности ще бъде 840 милиона евро.

12/06/19 12:09

България се превръща в европейски център със суперкомпютри

България е сред осем държави, в които ще бъдат разположени центровете за европейски суперкомпютри на световно равнище. Това съобщи еврокомисарят по цифровата икономика и общество Мария Габриел на заседанието на Съвета на министрите по телекомуникации в Люксембург, съобщава...

News BG ·

В София ще е един от осемте центъра за суперкомпютри на ЕС 0

Европейската комисия съобщи, че на осем места в ЕС ще бъдат създадени центрове за суперкомпютри - София, Барселона (Испания), Болоня (Италия), Каяни (Финландия), Миню (Португалия), Острава (Чехия), Бисен (Люксембург) и Марибор (Словения). Центровете за свръхбързи изчисления...

Econ ·

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook