12.12.2019

  • Двамата разговаряха в рамките на Първия каспийски икономически форум, който се провежда в Туркменистан.

  • Българският премиер изтъкна значението на диалога на най-високо ниво и изрази удовлетворение, че след официалната визита на Медведев в България през месец март, сега продължава разговорът относно възможностите за прагматично и взаимноизгодно сътрудничество.

  • Министър-председателят Борисов акцентира върху желанието ни да продължим да развиваме сътрудничеството с Русия по приоритетните за България въпроси в икономиката, енергетиката, туризма, транспорта, образованието, науката и културата, социалната политика.

  • Относно енергийната тема, която беше сред акцентите на разговора в „Аваза“, премиерът Борисов отбеляза, че България води политика, която е насочена към гарантирането на енергийната сигурност, както за страната ни, така и за ЕС.

14/08/19 12:55

КЛЮЧОВИ ДУМИ

Борисов и Медведев обсъдиха възможността за реализация на проекта АЕЦ "Белене"

Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с руския премиер Дмитрий Медведев. Двамата разговаряха в рамките на Първия каспийски икономически форум, който се провежда в Туркменистан. Българският премиер изтъкна значението на диалога на най-високо ниво и изрази удовлетворение,...

Pleven Utre ·

Борисов и Медведев обсъдиха възможността за реализация на проекта АЕЦ "Белене"

Pleven Utre

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook