16.10.2019

С ЕДИН ПОГЛЕД

  • БЛС сезира Комисията по професионална етика към регионална колегия на БЛС - Пазарджик по случая с лекаря от МБАЛ-Пазарджик, за който след разследване на Нова телевизия се твърди, че е оперирал здрави хора.

  • Едно от основните задължения на Български лекарски съюз е да гарантира на обществото, че то ще бъде лекувано от компетентни лекари, които не злоупотребяват със своите правомощия, а упражняват професията си отговорно и достойно.

  • По думите им всяко поведение, несъобразено със съвременните медицински стандарти, е опасно и вредно за цялото общество.

  • Български лекарски съюз ще има правото да наложи предвидените в Закона и Устава на съсловната организация санкции след приключване на разследването и при наличието на доказващи вината обстоятелства за неспазване на етичните и медицинските правила.

17/09/19 11:49

КЛЮЧОВИ ДУМИ

БЛС сезира Етичната комисия по случая с пазарджишкия кардиолог

БЛС сезира Комисията по професионална етика към регионална колегия на БЛС - Пазарджик по случая с лекаря от МБАЛ-Пазарджик, за който след разследване на Нова телевизия се твърди, че е оперирал здрави хора. В позицията си те посочват, че едно от основните задължения на...

News BG ·

БЛС сезира Етичната комисия по случая с пазарджишкия кардиолог

Φωτογραφία αρχείου

БЛС за случая с лекаря от Пазарджик: Поставя петно върху всички!

Българският лекарски съюз (БЛС) ще сезира етичната комисия по случая с лекаря от МБАЛ-Пазарджик, който предлага предлага на здрав пациент да му бъде поставен стент. "Едно от основните задължения на Български лекарски съюз е да гарантира на обществото, че то ще бъде лекувано...

Dnes Bg ·

БЛС за случая с лекаря от Пазарджик: Поставя петно върху всички!

Dnes Bg

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook